yaklaşan saat
kuranda islam, kuran ışığında araştırmalar


 

 

 

Emzirmeyi tamamlamak isteyen(babalar) için, anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların (annelerin), yiyeceği ve giyeceği 'maruf'(örfe uygun) olarak, çocuğun babasına aittir. Bir kimseye, gücünün yeteceği dışında, bir sorumluluk yoktur. Ne anne, doğurduğu, ne de baba, çocuğu sebebiyle zarara uğramasın. Varis üzerine de, bunun benzeri bir durum (söz konusudur). Şayet (anne ve baba), aralarında istişare ederek, (çocuğu, iki yıldan önce) sütten kesmek isterlerse, ikisi için de bir sakınca yoktur. Yine, şayet çocuğunuzu, süt anneye emzirtmek isterseniz, 'maruf'(örfe uygun) ücretini ödediğiniz takdirde, bir sakınca yoktur. Allah'tan korkup-sakının ve bilin ki, muhakkak Allah, yaptıklarınızı görendir.

[BAKARA(2)/233]

Biz insana, anne ve babasına, güzelikle davranmasını tavsiye ettik. Annesi onu, güçlükle taşıdı ve onu, güçlükle doğurdu. Onun, (hamilelikte) taşınması ve sütten kesilmesi, otuz aydır. Nihayet, güçlü buluğa (erginliğe) ve (arkasından) kırk yaşına eriştiğinde, dedi ki: "Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve Senin, razı olacağın salih ameli yapmamı, bana ilham et! Ve benim soyumu ıslah et! Muahakkak ben, Sana döndüm ve (Sana) teslim olanlardanım."

[AHKAF(46)/15]

 


ys@yaklasansaat.com

ana sayfa| evren| gezegenler| dünyamiz| dinler| eski kavimler| cin-şeytanlar| haberler| yorum-analiz| seslendirmeler| videolar| site haritası| iletişim| forum| ys kitapları

Bu sitedeki yazı, resim ve dökümanlar, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Yaklaşan Saat'in resmi twitter adresi aşağıdadır. Bu hesabın dışındaki diğer hesaplarla Yaklaşan Saat'in bir ilgisi yoktur: @yaklasansaat