Prof. Halilov Uyarıyor: "Dünya Çekirdeğinden Güçlü Enerji Çıkışı Var"
 |
Global Deprem Tahmin Ağı(GNFE) Başkanı Prof. Dr. Elçin Halilov |
 |
Atropatena istasyonları, 15 Kasım 2011'de Yer'in çekirdeğinden gravitasyonel bir itme(impuls) kaydetti. |
Uluslararası Jeodinamik İzleme Sistemi (İngiltere Londra'daki GNFE'nin bir bölümüdür), 15 Kasım 2011'de Dünya çekirdeğinden güçlü bir enerji çıkışı olduğunu kaydetti.
Yoğun üç boyutlu çekimsel(gravitasyonel) anomali, aralarında uzun mesafeler olan tüm ATROPATENA jeofizik istasyonları tarafından kaydedildi. Bu jeofizik istasyonları; İstanbul (Türkiye), Kiev (Ukrayna), Bakü (Azerbaycan), İslamabad (Pakistan) ve Yogyakarta (Endonezya)'da bulunmaktadır.
GNFE Başkanı Profesör Elçin Halilov'a göre; Atropatena istasyonlarından elde edilen kayıtların detaylı analizleri, Yeryüzü çekirdeğinden güçlü enerji çıkışı olduğunu göstermektedir.
Bilim adamları, bu gerçeğin gezegenimizdeki jeodinamik faaliyetlerin yoğunlaştığının bir habercisi olduğunu ve sonuç olarak da çok daha fazla sayıda, güçlü depremlerin, volkanik patlamaların ve tsunamilerin olacağını düşünüyorlar.
WOSCO haber ajansına konuşa Prof. Elçin Halilov, Atropatena deprem tahmin istasyonlarının büyük depremlerden ortalama 3-7 gün önce özellikle meydana gelen üç boyutlu çekimsel(gravitasyonel) anomalilerini kaydettiğini belirtti. Halilov sözlerine şöyle devam etti:
"Bu anomaliler, istasyonların altından geçen tektonik dalgalar(stres dalgaları) tarafından üretilmektedirler. Bu dalgalar, yakında olacak depremlerin odakları tarafından, o anki gerilim kritik değerlere eriştiğinde yayılmaktadırlar. Bu dalgalar oldukça yavaş yol alırlar, hızları kıtalar üzerinde saatte ortalama 30 km'den okyanus tabanında saatte 120 km'ye kadar değişebilir. Düşük frekanslı stres dalgaları ve onların ortalama birkaç saatten 2 güne kadar değişebilen periyotları, sismik istasyonların onları tespit etmesini mümkün kılar.
Elbette Atropatena istasyonları bu dalgaların geçişini büyük bir zaman farkıyla kaydedebilir. Bu sayede hareketler izlenebilir ve oldukça yüksek bir doğruluk oranıyla tahmin edilen depremin merkez üssünün yeri(lokasyonu) hesaplanabilir."
Bu arada 15 Kasım 2011'de tüm Atropatena istasyonları neredeyse aynı anda çok güçlü çekimsel (gravitasyonel) bir itme(impuls) kaydetti. İstasyonlardan alınan tüm kayıtların detaylı analizleri, böyle bir şeyin mümkün olması için bu stres dalgalarının kaynağının ancak yeryüzünün çekirdeği olabileceği sonucunu gösterdi.
Bilim adamlarına göre böyle bir itmenin(impuls) sebebinin ancak yeryüzünün içinde; onun çekirdeğinde oluşan güçlü bir eneji patlaması nedeniyle meydana gelebileceğini düşünüyorlar. Bilim adamlarına göre bu süreç, litosferik tabakaların hareketlerinin hızlanması ve ardından da güçlü depremler, volkanik patlamalar, tsunamilerin ve diğer jeolojik felaketlerin gerçekleşmesiyle sonuçlanabilir.
Güncelleme: 04/01/2012
Kaynak: "Poweful Energy Release Emanating From The Earth's Core Recorded", Wosco org, çev. yaklasansaat.com, Gökben Coşkun, 15/12/2011. |