Manyetik Değişim ve Buzul Çağı Kapıda: Dünya Panikte!
Dünya'nın manyetik kutbu açıklanamaz bir şekilde değişiyor ve bu, durdurulamaz güçler oluştururken aynı zamanda 2011'in başında görmüş olduğumuz canavar fırtınaları da üretiyor.
Süper fırtına döngülerinin başladığına dair bazı kanıtlar mevcut. Kuzey Amerika'da en son meydana gelen devasa buz fırtınaları bunlardan biri. Bu, yeni bir Buzul Çağı'nın başlangıcı olabilir mi?
Dünya'nın titreşimi ile ilgili korkutucu yeni bir kanıt, bu titreşimlerin yeni bir Buzul Çağı'nı başlatması ve iklim üzerindeki etkileri hakkında gerçekleri su yüzüne çıkardı. 2010'un sonunda İngiltere'de olan, yeni yıldan önce ve şimdi Şubat'ın başında tekrar Amerika'da gerçekleşen ve Doğu Avusturya'nın yaşadığı en kötü fırtına ile daha sonra da kategorisi 5 olan diğer bir fırtına, canavar fırtına serilerindendir ve de yukarıda bahsedilen korkunç kanıtın habercisidirler.
"Manyetik kutup kaymaları, devasa boyutta küresel süper fırtınalara neden oluyor" başlıklı makalede sunulan araştırmaya göre, Amerika'yı vuran en sonki fırtına, 150 milyon insanı etkiledi ve 2000 millik bir alan boyunca yayıldı. Avustralya'da, benzeri görülmemiş yağmurlar, şehirlerin caddelerinde köpekbalıklarının yüzmelerine ve çok miktarda suyun sele dönüşmesine neden oldu. Şok olmuş yöneticiler, hissiz bir şekilde, şimdi suyun bir kısmının asla dağılamayacağını kabullenmek zorunda kaldılar ve bölgenin küçük bir iç deniz barındıracağı olasılığı karşında kaderlerine boyun eğdiler.
Daha sonra, 5 kategorisindeki bir fırtınadan %22 daha hızlı, neredeyse saatte 200 mil hızında esen rüzgârları ile Yasi fırtınası vurdu. Yasi, geleceğin süper fırtınalarının yalnızca ön bir garnitürü olabilir. Bazı iklim araştırmacıları, hızla değişen manyetik alanları görüntüleyerek, gelecekte yaşanacak süper fırtınaların, saatte 300 ila 400 mil kadar yüksek hızda eseceğini tahmin ediyorlar.
NELER OLUYOR!
Araştırmaya göre, Güneş'in elektromanyetik alanındaki bir değişim, sadece Dünya'nın manyetosferini değil, aynı zamanda çekirdeğin dinamiklerinden olan Dünya'nın sarsıntıları, okyanus akıntıları ve hava olaylarını da etkileyerek, Dünya'ya karşı bir reaksiyon göstermektedir.
Sonuç, son 10 yıldır Dünya'nın manyetik alan çekirdeğinin, yıllık olarak doğuya doğru 40 mil kadar kaymasıdır. Aslında normal olarak bu kaymanın 5 mil kadar olması gerekiyordu. Daha da kötüsü, bu daha da hızlanıyor.
Terrence Aym, NASA raporlarının, Dünya'nın manyetik alanında bazı çatlaklar olduğunu ortaya koymaktadır. Bunlar iyonosfer ve troposferdeki rüzgarları etkilemektedir. Federal Büro NOAA'dan alıntı yapılan bir çalışma, gelecekteki mamut süper fırtınalarının, Kaliforniya'nın büyük bir kısmını haritadan sileceğine dair yaptığı tahminden dolayı paniğe neden oldu.
Daha da endişe verici olanı ise İngiliz "The Economist" dergisinde, manyetik alanla ilgili yayınlanan bir makalede yer alanlar ise şunlar:
Dünya'nın manyetik alanının, en iyi ihtimalle bir süre için, tamamen yok olacak olmasına dair gittikçe artan kanıtlar mevcut. Jeolojik kayıtlar, bunun zaman zaman kaydığını, yani güney kutbunun, kuzey kutbu vs. olduğunu göstermektedir. Ortalama, bu kutup yer değişmeleri her 500.000 yılda bir olmaktadır ancak farkedilebilir bir model yoktur. Kaymalar, 50.000 yıl kadar sıklıkla gerçekleşiyor ve bununla birlikte en sonuncusu 780.000 yıl önce gerçekleşti. Ancak Kangerlussuaq'daki Grönland Uzay Bilimleri Sempozyumu'nda tartışıldığı üzere, işaretler, diğer bir kaymanın çok yakında geleceğini gösteriyor.
Sadece bu da değil, yeni bir Buzul Çağı'nın başlayacağına dair tüm alametler de ortada!
Güncelleme: 25/02/2011
Kaynak: Timofei Belov, "Panic Stations! New Theory Behind Climate Change", English.pravda.ru, çev. Kader Demirpehlivan, yaklasansaat.com, 07/02/2011. |