yaklaÅŸan saat
kuranda islam, kuran ışığında araştırmalar


 



Vezüv Yanardağı: Ciddi Tehdit Oluşturuyor!

En son 1944'te faaliyete geçen İtalya'daki Vezüv yanardağı, civardaki insanlar açısından ciddi tehdit oluşturuyor. Roma'da basın toplantısı yapan Napoli Jeologlar Derneği Başkanı Francesco Russo:

"Vezüv çok tehlikeli bir volkan. Eldeki verilere göre, volkanın yüz yıl içinde şiddetle püskürerek faaliyete geçmesi ihtimali % 27 civarında" dedi ve yanardağın Napoli bölgesinde yaşayan yüz binlerce insan için tehdit olduğunu belirtti.

Bölgede yarım milyondan fazla insanın yaşadığını hatırlatan İtalyan jeolog, bölgede alınan koruyucu tedbirlerin ise yetersiz olduğunu söyledi. Vezüv, 1631 yılında püskürünce 4 bin kişinin ölümüne yol açmıştı.

Pompei'yi mahveden patlama gibi büyük püskürme olursa, daha geniş bir bölgede en az 2 milyon kişinin tehlikeye düşeceği tahmin ediliyor. Ancak uzmanlara göre, bu denli şiddetli püskürme ihtimali % 1 civarında. Vezüv, dünyada en yakından izlenen volkan. En küçük titremesi, gaz emisyonları mütemadiyen takip ediliyor. 1944'teki püskürme, 11 gün sürmüş; lavlar 26 kişinin ölümüne yol açmış, 12 bin kişiyi evsiz bırakmıştı.

Güncelleme: 29/01/2009
cnnturk
, 28/01/2009


 

ys@yaklasansaat.com

ana sayfa| evren| gezegenler| dünyamiz| dinler| eski kavimler| cin-şeytanlar| haberler| yorum-analiz| seslendirmeler| videolar| site haritası| iletişim| forum| ys kitapları

Bu sitedeki yazı, resim ve dökümanlar, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Yaklaşan Saat'in resmi twitter adresi aşağıdadır. Bu hesabın dışındaki diğer hesaplarla Yaklaşan Saat'in bir ilgisi yoktur: @yaklasansaat