yaklaÅŸan saat
kuranda islam, kuran ışığında araştırmalar


 



Maya Uygarlığı'nda: Şeytani Vahşet!

Apocalypto filminden, Maya kurban ayininden bir görüntü.

Önceden Meksika'da yaşayan Antik Mayalar'ın, insanları kurban ettikleri ve çocukları, su  dolu kuyulara attıkları, bilinen bir gerçektir. Arkeologlar, kuyulara atılanların, önceden inanıldığı gibi, bakire kızlar olmayıp, oğlan çocukları ve genç erkekler olduğunu belirttiler.

TANRILARA(!): ERKEK ÇOCUKLAR KURBAN EDİLİYOR

Mayalar, Orta Amerika ormanlarında ve Meksika'nın güneyinde oldukça yüksek tapınaklar ve gösterişli saraylar inşa ettiler. Maya rahipleri, Yucatan yarımadasında bulunan Chichen Itza(Maya uygarlığı tarafından bugünkü Meksika'da inşa edilmiş arkeolojik bir bölge) şehrinde, çocukları, tanrılarına(!) kurban olarak sunarlar ve onları Cenotes adı verilen mağaralarda bulunan, su dolu bir çukura atarak, tanrılarından, yağmur ve bereketli topraklar isterlerdi.

O dönemde mağaralar, Mayalar için hem su kaynağı, hem de "öte Dünya"ya giriş yeri olarak görülüyordu. Yucatan Üniversitesi'nden Guillermo de Anda, Chichen Itza şehrinin, kutsal mağaralarında keşfedilen 127 insan iskeletini bir araya getirdiğinde; bu iskeletlerin %80'inin, 3-11 yaşları arasındaki erkek çocuklara ait olduğu sonucuna vardı.

Maya kurbanlarından bir iskelet

Ayrıca Mayalar'ın kemik ve mücevherlerini ortaya çıkarmak için dalış yapan, De Anda; iskeletlerin diğer %20'sinin ise yetişkin erkeklere ait olduğunu belirtiyor. De Anda, Mayalar'ın kurban etme rituelleri ile ilgili şunları söylüyor:

SU DOLU ÇUKURLARA: "ÇOCUKLARI CANLI ATIYORLAR"

"Mayalar, Yağmur Tanrısı Chaac(!) için, çocukları, canlı canlı su dolu çukurlara atıyorlar ve yağmur için yalvarıyorlardı. Çocukların bazıları, tanrılara(!) sunulmadan önce, derileri soyulup, uzuvları parçalanıyordu. Mayalara göre, tanrılar(!), küçükleri tercih ediyordu. Özellikle de yağmur tanrısının(!) ufak tefek insanlardan 4 yardımcısı vardı. Bundan dolayı kurban edilen çocuklar, Yağmur Tanrısı Chaac(!) ile direkt olarak iletişim kurmak için bir araçtı."

Arkeologlar önceden, genç bakire kızların kurban edildiğine inanıyorlardı. Bunun nedeni, süslenmek için kullanılan yeşim taşından mücevherler bulunmasıydı.
De Anda:

"İskeletlerin, tamamen olgunlaşmadan önce hangi cinsiyete sahip olduklarını belirlemek zor. Maya Mitolojisi'ne ait kültürel kanıtlara dayanarak, kurbanların, gerçekte erkek olduklarını öne sürebiliriz" dedi.

Güncelleme: 28/03/2008
Kaynak: "Ancient Maya Scarified Boys not Virgin Girls: Study",
Reuters, Çev. Erkam Bayrakçı, 22/01/2008.


ys@yaklasansaat.com

ana sayfa| evren| gezegenler| dünyamiz| dinler| eski kavimler| cin-şeytanlar| haberler| yorum-analiz| seslendirmeler| videolar| site haritası| iletişim| forum| ys kitapları

Bu sitedeki yazı, resim ve dökümanlar, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Yaklaşan Saat'in resmi twitter adresi aşağıdadır. Bu hesabın dışındaki diğer hesaplarla Yaklaşan Saat'in bir ilgisi yoktur: @yaklasansaat