Keşfedilen Fosil: "Yarasa Evrimini Desteklemiyor"
 |
Bulunan yarasa fosili |
Yakın zamanda bilim adamları, bir yarasa fosili keşfetti. Evrimciler; yarasa fosilinin, yarasaların çıkardıkları ses dalgaları ile yerlerini belirleme yeteneklerini (sonar sistem, ekolokasyon) geliştirmeden önce, uçmayı öğrendiklerini ileri sürüyorlar.
Yeni bulunan fosil, en eski yarasa fosilinden, iki milyon yıl daha yaşlı bir kaya tabakasında bulundu. Evrimcilerin bir kısmı bu fosilin, ekolokasyon yeteneğine dair kanıt sağlamadığı düşüncesinde. Fakat, aynı zamanda fosil yarasanın, uçma yeteneğinin olduğuna da inanıyorlar. Bundan dolayı, bu fosilin, tahminen bir ara form (geçiş formu) olduğunu iddia ediyorlar.
Oysa gerçek olan, bu yarasa fosilinin, tamamlanmış bir form oluşudur. Bu fosil form, günümüz yarasalarının özelliklerine sahiptir. Peki, bu fosil bize, sonar sistemi ile ilgili ne söylüyor?
Yaşayan yarasaların hepsi, sonar sistemine sahip değildir. Bazı türlerin, sonar yetenekleri varken; bazı türler bu sistemden yoksun. Keşfedilen fosil yarasanın, sonar sistemi bulundurmadığı sadece bir faraziye. Çünkü, bu yarasa fosilinin, küçük bir kulak kokleasına sahip olması, onun sonar sisteme sahip olmadığı anlamına gelmez. Bu fosil yarasanın, sonar yeteneğinin olup olmadığı konusu, tam olarak açığa kavuşmuş değil. Ancak, tam bir yarasa olduğundan şüphe yok.
Fosil kaydı, sadece tam ve tamamen şekillenmiş türlerin fosillerini içeriyor. Kademe kademe evrim sürecinin oluştuğunu göstermek için, özellikle evrimleşmiş türlerin fosil kayıtları yok. Evrimciler, kendi aralarında bile, birbirine zıt düşecek farklı yorumlara sahip.
Milyonlarca insana, fosil kayıtlarının, evrimin bilimsel kanıtı olduğu; tüm Dünya'da okullarda ve ders kitaplarında öğretiliyor. Öyleyse, yarı evrimleşmiş dinazorlar ve diğer canlıların "ara formlar"ı nerede?
Güncelleme: 19/03/2008
Kaynak: "Fossil does not Support Bat Evolution", pravda.ru, Çev. Dr. Erman Gündoğdu, 26/2/2008. |